Belangrijk om te weten

Veilige bijtkralen, hoe zit dat?
BabyBijters werkt alleen met veilige en geteste bijtkralen. We hebben 2 soorten kralen; onbehandelde/gladde houten kralen & siliconen kralen. Siliconen kralen zijn gemaakt uit silicium en zuurstof, de meest voorkomende natuurlijke stof in de aardkorst. Het is dus een natuurlijk product!

Waarom dan siliconen?
Naast dat het een natuurproduct is, vind ik het erg belangrijk dat kinderspeelgoed vrij is van gifstoffen. Siliconen kralen zijn vrij van BPA, PVC, lood en ftalaten. Siliconen is een sterk materiaal, wat zorg voor eindeloos veilig speel en bijtplezier. Het is bestand tegen extreem hoge en lage temperaturen. Siliconen is een niet poreus materiaal, bacteriën hechting moeilijk tot niet, en het is eenvoudig te reinigen.
En heel belangrijk het is verkrijgbaar in talloze leuke frisse kleuren en vormen!

Hoe kan ik mijn BabyBijter goed schoonmaken?
Al onze producten zijn goed schoon te maken, gewoon met water en eventueel een mild sopje. Let er met de houten kralen op dat je ze direct goed afdroogt, hout kan door veel vocht uitzetten. De bijtproducten die volledig uit siliconen kralen bestaan, mogen mee in de vaatwasser en kunnen zelfs worden uitgekookt.

Mag ik de bijtring in de koelkast bewaren?
Ja, dat kan, en is ideaal bij doorkomende tandjes. De siliconen kralen zijn bestand tegen extreem lage temperaturen. Toch is het niet verstandig om de bijtring in de vriezer te bewaren. Dit wegens het gevaar voor vriesbrand plekken bij je kleintje.

Kunnen de kralen niet losraken?
We hebben het afgelopen jaar veel ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van het knopen van ons bijtspeelgoed.
Alles is geregen op speciaal satijnkoord, dit staat bekend om zijn sterkte en slijt vastigheid. Al het bijtspeelgoed is zorgvuldig en op meerdere plaatsen goed geknoopt. Mocht er toch onverhoopt een knoopje loslaten, dan zit er nog een veiligheidsknoop achter waardoor de kralen niet loskomen.
Bij het gebruik van het speenkoord is het belangrijk dat deze te allen tijde wordt gebruikt met een speentje aan de lus.

Wat als er mijn BabyBijter toch stuk gaat?
Als er iets mankeert aan je bijtproduct, neem dan contact met ons op. Samen kunnen wij dan bekijken of het nog binnen de garantietermijn van 3 maanden valt. Wanneer dat niet zo is zullen we je altijd een passende oplossing aanbieden. Dat is waar wij voor staan, altijd openstaan en meedenken met de klant. Mocht er iets stuk gaan aan de BabyBijter, laat je kindje er dan niet meer mee spelen en neem contact met ons op.

Niet gebruiken zonder toezicht?
Ons advies is om je kindje niet alleen te laten spelen met de producten van BabyBijters. Hoewel we achter onze producten staan, en deze op een veilige manier in elkaar zijn gezet, blijft ons advies niets te laten gebruiken zonder toezicht. Het blijven kralen, die je kindje in zijn of haar mondje stopt wanneer ze los zouden raken. Ook is het niet verstandig om je kindje met een BabyBijter te laten slapen. Veilig speelplezier boven alles!